storoslo

Nå starter byggingen av Skolebakken K!

Etter en høst med flere salg i prosjektet har vi nå solgt over 55 % av leilighetene i byggetrinn 1. 32 av totalt 56 leiligheter er nå solgt!

Entreprenør vil gå i gang med rivearbeider for eksisterende bygg på eiendommen i løpet av november og disse arbeidene vil pågå inn i 2021. Etterfulgt av dette vil arbeidene med nybyggene for byggetrinn 1 igangsettes. Utover høsten 2021 vil vi se at Torghus vest og sør begynner å ta form. Estimert ferdigstillelse av boligene i byggetrinn 1 vil være Q2/Q3 2023. 

Drøye ti minutter unna Oslogryta ligger Kolbotn i Oppegård kommune. På en av de mest attraktive tomtene i området vokser det snart frem fire signalbygg. Med godt gjennomarbeidede leiligheter er Skolebakken K et prosjekt med rom for alle – fra enslige til barnefamilier, fra unge til eldre.  Salgstrinn 1 med totalt 56 leiligheter er nå for salg.

Prosjektansvarlig i Stor Oslo Eiendom,
Geir Saltvik.

– Dette er et prosjekt med spenstig arkitektur, god standard og med nærhet til alt. Det er et stort utvalg av ulike leilighetstyper, og vi har utviklet leiligheter som skal passe alle kjøpegrupper og livssituasjoner. Det forteller prosjektansvarlig i Stor-Oslo Eiendom, Geir Saltvik.


Skolebakken K er utformet slik at balkonger og felles uteområde får gode solforhold. Leilighetene har også store vinduer, som sørger for at leilighetene får mye lys.Skolebakken K er utformet slik at balkonger og felles uteområde får gode solforhold. Leilighetene har også store vinduer, som sørger for at leilighetene får mye lys.

Fant drømmeleiligheten

Studentene Hanne Gramsett og Jørgen Stovner tilhører den yngre delen av målgruppen. Det var hjemme hos foreldrene til Gramsett på Kolbotn at kjæresteparet begynte å snakke om hvor gøy det hadde vært med nybygg på hjemstedet.


Førstegangskjøperne Jørgen Stovner og Hanne Gramsett.

– Vi hadde egentlig ikke tenkt å se på leiligheter før vi var ferdige med studiene og begge hadde fått fast stilling. Men da vi så prosjektet, likte vi det så godt at vi kontaktet banken, forteller Gramsett, som går på siste året på lektorprogrammet ved Universitetet i Oslo. 

Når førstegangskjøperne flytter inn i sin nye leilighet, er de ferdig utdannet. Planen er da å pendle til Oslo. I rushtiden tar det kun 12 minutter fra Kolbotn til Oslo S, noe som var en viktig faktor for Gramsett og Stovner da de kjøpte 3-roms-leiligheten kun to minutter unna togstasjonen. 

– Om vi hadde flyttet til Storo og jobbet i Oslo sentrum, hadde vi brukt like lang tid til jobb som fra Kolbotn. Da det gikk opp for oss at vi kunne få enda mer for pengene ved å flytte litt unna byen og i tillegg få balkong og parkeringsplass, var vi ikke i tvil, sier Gramsett.


Fra enebolig til leilighet

For Håvard Ingeborgrud og Ingjerd Ingeborgrud var det sol, utsikt, god beliggenhet og planløsning som var avgjørende da de sikret seg en av leilighetene i Skolebakken K.

Ingjerd og Håvard Ingeborgrud har ikke bodd i leilighet siden 70-tallet.

– Vi har hatt et romslig hus i 30 år hvor vi har skjemt oss bort med god kveldssol, forteller Håvard, som ikke trenger å gi slipp på kveldssolen når han flytter inn i ny leilighet.  

Gode solforhold og unik bokvalitet var nemlig av topp prioritet da Dark Arkitekter tegnet Skolebakken K. Alle leilighetene er utstyrt med store vindusflater, egen privat balkong eller terrasse og ekstra takhøyde. Sammen med de store vindusflatene bidrar dette til en helt unik romfølelse. 

– Under utviklingen har vi hatt fokus på at beboerne som ønsker skal kunne flytte opp i kvalitet og ned i størrelse, forteller Saltvik.

Det er stor etterspørsel etter de større leilighetene, og utvikler valgte nylig å imøtekomme etterspørselen ved å slå sammen flere av de små leilighetene. Valget har blitt tatt godt imot av interessentene. Prosjektet har hele tiden hatt et spesielt fokus på arealeffektivitet, og leilighetene inneholder alt man trenger i enhver livssituasjon.

– Vi ønsket å komme tettere på og få gåavstand til toget, butikker og kulturhus. Vi ser jo litt fremover – vi er spreke og raske nå, men man må jo tenke at man kan bli dårligere til beins med årene, forteller Ingjerd. 

Se bilder av interiøret:

Tidsriktig materialvalg

Kjøper du bolig tidlig i byggeprosessen, har du mulighet til å sette ditt eget preg på boligen ved å gjøre andre innrednings-, material- og fargevalg enn det som er inkludert. Som standard får du levert helintegrerte hvitevarer som komfyr med induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. På kjøkkenet er det mulig å velge mellom lyse eller mørke flater. 

– Materialvalg har vært veldig viktig for oss. Holdbare fasader med tegl- og trekledning kan stå lenge uten behov for vedlikehold. Innvendig benyttes materialer med god kvalitet og holdbarhet. En interiørarkitekt har valgt tidsriktig eikeparkett og flis spesielt for dette prosjektet, forklarer Saltvik i Stor-Oslo Eiendom. 

Lyse eller mørke flater på kjøkkenet?For paret i 20-årene var det avgjørende med den gode beliggenheten, men de påpeker også at det var et stort pluss at hvitevarer fulgte med og at det var store, solrike balkonger. 

– Standardene som følger med, er veldig gode. Det at man får eikeparkett og downlights på badet var helt supert. Tilvalgsmulighetene gjør at vi kan sette vårt eget preg på leiligheten, men siden standarden er såpass god trenger vi ikke ruinere oss på tilvalgsvarer. Vi gleder oss veldig til å flytte og å kunne være med på prosessen videre når byggearbeidet starter, forteller kjæresteparet. 


Av hensyn til korona-situasjonen i Norge inviteres det til private visninger. For spørsmål og en uforpliktende prat, ta kontakt med meglerne.

Meld interesse
 


Bjørn Skar

Prosjektmegler
bjorn.skar@dnbeiendom.no
T: +47 970 62 336


Tonje Adolphsen

Prosjektmegler
tonje.fosen.adolphson@dnbeiendom.no
T: +47 936 50 781