storoslo

Skaper bygdefølelse i
nabolagene midt i byen

Kan man få følelsen av å bo på bygda midt i byen? Ja, mener Hege Grande Fjellbirkeland (42). Den engasjerte Bjerke-beboeren og gründeren brenner for gode nabolag – og utforsker hva som skaper et nærmiljø ingen vil flytte fra. 

– Jeg kommer fra Jevnaker, og savnet bygdefølelsen da jeg flyttet til Oslo. Folk har ikke et så tett forhold til eget nærmiljø i en storby, og det kan være vanskelig å vite hva som er ens eget nabolag. Hvor går grensene når man arrangerer en nabolagsfest for eksempel? sier Hege Grande Fjellbirkeland. 

 Heges hjerte banker for de gode nærmiljøene, og hun har vært en engasjert lokalperson i Bjerke bydel i lang tid. Etter flere år som rådgiver i Ungt Entreprenørskap, tok hun spranget ut i det ukjente og ble selvstendig næringsdrivende i 2019. 

 Med et ønske om å jobbe tettere med byutvikling og starte noe selv, grunnla hun Levende Nabolag: En digital og dynamisk plattform for å inspirere og bidra til flere gode nabolag i Oslo.

Digital plattform for fysiske møter
Foreløpig er Levende Nabolag et fremtidsprosjekt. Visjonen med den digitale idébanken er å gjøre det enklere for naboer å bli kjent og skape møteplasser i nærmiljøet.

 – Planen er å samle mange gode tips og triks til hva man kan gjøre i nabolaget sitt, som utekino og Halloween-feiring. Plattformen skal inneholde inspirerende eksempler og ferdigknadde aktiviteter, hvor du kan laste ned alt fra handle- og utstyrslister til ferdige plakater og annet markedsføringsmateriell. Den skal oppdateres ofte, så nabolag gjennom hele året får tips om hva de kan gjøre, sier hun. 

Forsker på gode nabolag
For å få forståelse for og innsikt i hva som skaper et godt nabolag, er Hege i full gang med å koble seg på, teste og utforske ulike satsinger på stedet hun har bodd i over ti år. 

 – Jeg er med på veldig mye forskjellig i nabolaget i Bjerke bydel, og engasjerer meg i masse. Jeg har blant annet arrangert klesbyttedage, teater i Startblokka og bidratt i bekkevandringen fra Bjerkedalen park opp til Isdammen på Årvoll. Akkurat nå jobber jeg med et prosjekt for Linderud IL, som handler om å koble idrettslaget opp mot nærmiljøet og skolene her, forteller Hege engasjert.

Inspirerende fellesskap i Startblokka
Nye ideer rundt Levende Nabolag klekkes ut fra kontoret i Startblokka. Det hjelper å ha et nettverk av kreative hoder og hjerter rundt seg.

 – Å bruke Startblokka som “hjemmekontor borte” de siste to årene har vært veldig bra. Her har jeg et fellesskap med andre mennesker som også har lidenskap og brenner for noe, sier Hege.

 Gründeren håper Startblokka fortsetter å være et kortreist jobb- og kulturtilbud for alle som bor i bydelen, og at Linderudløkka sikrer enda mer besøk til nærmiljøet hennes:

 – Kanskje kan det nye nabolaget og Startblokka sette Linderud på kartet som en destinasjon rett ved T-banen. At det blir et sted folk reiser for å gjøre morsomme ting og oppleve kultur uten å måtte dra til sentrum!


 Faktaboks om Startblokka
Startblokka er første steg i utviklingen av det nye byområdet Linderudløkka. Den fredede høyblokka ligger på den gamle industritomta hvor Siemens tidligere hadde sitt hovedkvarter. Her finner du i dag mange små bedrifter i kreative og innovative næringer, som alle bidrar til å gjøre Startblokka til et sosialt og spennende sted. Startblokka er et samarbeidsprosjekt mellom Bydel Bjerke v/Groruddalssatsingen og Stor-Oslo Eiendom.
Kilde: Startblokka.com

Meld interesse
 

Ønsker du å bli holdt oppdatert om utviklingen av Linderudløkka? Fyll ut skjema, så sender vi deg løpende informasjon når vi har noe nytt å dele.

Marit Elisabeth Jensen

Markedssjef, Næring
marit@soeiendom.no
+47 992 68 611

Mikkel Herman Røisland

Boligsjef
mikkel@soeiendom.no
+47 906 46 090