storoslo

– Linderud gir meg følelsen av å bo i et lite hus på landet

Maaike Lahaise er en av de mange ildsjelene i Startblokka. Hun er både husvarm i bygget og i bydel Bjerke, der hun har bodd i over 30 år. Håpet hennes er at enda flere får øynene opp for Linderud som et sosialt og landlig lokalsamfunn like utenfor Oslos hektiske bykjerne.

– Jeg er ikke så glad i store byer egentlig. Jeg har alltid drømt om et lite hus på landet. Det føler jeg at Linderud gir meg. Jeg kan hoppe over markagrensen fra hagen min, smiler Maaike Lahaise (66).  

Maaike er svært engasjert i Startblokka. Den pensjonerte barnehagepedagogen, billedkunstneren og oversetteren er hjertet og hjernen bak to klubber i den tidligere Siemens- blokka: Stjerneklubben for de aller eldste og StartKids for de aller yngste.  

Aktiviteter på tvers av generasjoner
Stjerneklubben er en ukentlig møteplass med aktiviteter og samvær for pensjonister. De fører gode samtaler, spiller spill, tester yoga, jobber i hagen og avslutter alltid med en runde biljard. I StartKids samles barnefamilier annenhver søndag. Her har hun og kollega Christopher Wiedswang skapt plass og rom for at barna skal få utfolde sine kreative evner. Blant annet får barna male, dyrke planter, snekre, arrangere skyggeteater og lage masker.

Når Maaike ikke er i full gang med morsomme, meningsfulle aktiviteter på tvers av generasjonene i nærmiljøet, tar hun vare på stedet hun er blitt så glad i.

– Jeg var en av de første som flyttet inn i Startblokka, og det gir meg en helt spesiell tilknytning til prosjektet. Jeg ønsker at stedet skal være en trivelig plass med mye sjel. Om noen synes det er litt underlig at jeg rydder på plass puter og vanner blomster, så er det fordi jeg føler meg hjemme, sier hun og ler.

Magien i møtene
Når vi tar en prat med Maaike, er hun i full gang med å jobbe i nabolagshagen ved Startblokka. Fargeglade paller fylles med jord for dyrking av grønnsaker, urter og blomster. Maaike understreker at det er viktig å skape arenaer der folk kan møtes og knytte bånd. 

– Skal jeg beskrive Linderud med tre ord, er det lokalt, trygt og sosialt. Her blir vi kjent med hverandre. Jeg møter alltid noen jeg kan snakke med, lære noe av eller ta en kaffe med. Kjenner du folk flest, kan du alltid finne råd og hjelp, eller dele ideene dine med noen. Sånn er det på mindre steder, og det er sånn jeg opplever Linderud i dag, sier hun. 

En hage å samles rundt
66-åringen håper Startblokka og nye Linderudløkka fortsetter å legge til rette for de gode møtene mellom mennesker. Kjøkkenhagen hun jobber med nå er en slik arena. Her kan de eldste i Stjerneklubben og barnefamiliene i StartKids dyrke grønnsaker og jobbe i hagen, men drømmen er at også andre tar turen innom. 

– Jeg håper naboene kommer med kurven sin, saksen og vannkannen, og prater med hverandre. En hage er et perfekt sted å samles og bli kjent!

Faktaboks om Startblokka
Startblokka er første steg i utviklingen av det nye byområdet Linderudløkka. Den fredede høyblokka ligger på den gamle industritomta hvor Siemens tidligere hadde sitt hovedkvarter. Her finner du i dag mange små bedrifter i kreative og innovative næringer, som alle bidrar til å gjøre Startblokka til et sosialt og spennende sted. Startblokka er et samarbeidsprosjekt mellom Bydel Bjerke v/Groruddalssatsingen og Stor-Oslo Eiendom.
Kilde: Startblokka.com

Meld interesse
 

Marit Elisabeth Jensen

Markedssjef, Næring
marit@soeiendom.no
+47 992 68 611

Mikkel Herman Røisland

Boligsjef
mikkel@soeiendom.no
+47 906 46 090